Recunoastem: avem nevoie de sprijinul celor pe care trebuie sa-i ajutam!
Ne dorim scoli, licee, facultati si camine studentesti in care viata sa fie sigura.
Ne dorim exact ceea ce isi doresc elevii si studentii bucuresteni.
Pentru a putea face sa avem scoli si campusuri universitare sigure avem nevoie sa comunicati cu noi. Spuneti-ne - elevi, studenti, profesori ori parinti - ceea ce credeti ca este important de stiut pentru ca noi sa ne facem cat mai bine activitatea!

joi, 17 ianuarie 2008

Proiectul "Viata in campus"

A fost derulat in perioada februarie - iunie 2008, in Campusul Studentesc Regie. O ancheta sociologica realizata anterior arata ca 66% dintre studenti se simt in siguranta in campusuri, in mare si foarte mare masura.
Majoritatea studentilor solicitau insa o mai mare vizibilitate a politistilor in campusuri. Ca urmare a acestei solicitari, in Campusul Regie au fost realizate 8 intalniri ale politistilor cu studentii, direct in caminele in care acestia locuiesc. S-au discutat probleme legate de siguranta in camin, efectele consumului de droguri, posibilitati de a imbratisa meseria de politist.
Ca o dovada de respect reciproc, politistii si studentii au sarbatorit impreuna, in Campusul Universitatii Politehnice Bucuresti, Ziua Politiei!

miercuri, 16 ianuarie 2008

Proiectul pentru siguranta in scoli

Pentru a reduce, pe cat posibil, numarul evenimentelor de violenta petrecute in unitatile de invatamant, ofiterii de prevenire au luat in "tutela" 10 scoli (4 licee si 6 scoli generale). "Fratii" mai mari ai copiilor, politistii, si-au propus sa foloseasca - impreuna cu elevii, parintii si cadrele didactice - cele mai bune solutii, in situatii diferite cu care elevii se pot confrunta.
Beneficiari ai activitatilor intensive au fost peste 4.500 de copii si 280 cadre didactice. In ultimele 3 luni ale anului 2008, numarul infractiunilor in care au fost implicati elevii au scazut cu 22% fata de aceasi perioada a anului 2007.
S-au alaturat politistilor, in activitatile din scoli, 100 de profesori de religie si 17 studenti ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" - Bucuresti, din cadrul clasei de Prevenire a Criminalitatii.