Recunoastem: avem nevoie de sprijinul celor pe care trebuie sa-i ajutam!
Ne dorim scoli, licee, facultati si camine studentesti in care viata sa fie sigura.
Ne dorim exact ceea ce isi doresc elevii si studentii bucuresteni.
Pentru a putea face sa avem scoli si campusuri universitare sigure avem nevoie sa comunicati cu noi. Spuneti-ne - elevi, studenti, profesori ori parinti - ceea ce credeti ca este important de stiut pentru ca noi sa ne facem cat mai bine activitatea!

luni, 26 mai 2008

NOI CAMPANII

Politia Capitalei va lansa, din septembrie 2008, doua campanii:
  1. "EU ajut. Ajuta si TU!" - va urmari dezvoltarea spiritului civic al cetatenilor Capitalei;
  2. "Libertate sau delincventa?" - va continua efortul de prevenire a violentei in unitatile de invatamant.

Exista spirit civic in Bucuresti? Dar in Romania? Cum se manifesta el atunci cand, pe strada, un om este lovit? Ce ati vrea sa faca oamenii daca dumneavoastra ati fi victima? Dar dumneavoastra, cum ati reactiona?

Cautam elevi talentati care sa porneasca alaturi de noi campania in scoli. Ne gasiti pe blog!

joi, 17 ianuarie 2008

Proiectul "Viata in campus"

A fost derulat in perioada februarie - iunie 2008, in Campusul Studentesc Regie. O ancheta sociologica realizata anterior arata ca 66% dintre studenti se simt in siguranta in campusuri, in mare si foarte mare masura.
Majoritatea studentilor solicitau insa o mai mare vizibilitate a politistilor in campusuri. Ca urmare a acestei solicitari, in Campusul Regie au fost realizate 8 intalniri ale politistilor cu studentii, direct in caminele in care acestia locuiesc. S-au discutat probleme legate de siguranta in camin, efectele consumului de droguri, posibilitati de a imbratisa meseria de politist.
Ca o dovada de respect reciproc, politistii si studentii au sarbatorit impreuna, in Campusul Universitatii Politehnice Bucuresti, Ziua Politiei!

miercuri, 16 ianuarie 2008

Proiectul pentru siguranta in scoli

Pentru a reduce, pe cat posibil, numarul evenimentelor de violenta petrecute in unitatile de invatamant, ofiterii de prevenire au luat in "tutela" 10 scoli (4 licee si 6 scoli generale). "Fratii" mai mari ai copiilor, politistii, si-au propus sa foloseasca - impreuna cu elevii, parintii si cadrele didactice - cele mai bune solutii, in situatii diferite cu care elevii se pot confrunta.
Beneficiari ai activitatilor intensive au fost peste 4.500 de copii si 280 cadre didactice. In ultimele 3 luni ale anului 2008, numarul infractiunilor in care au fost implicati elevii au scazut cu 22% fata de aceasi perioada a anului 2007.
S-au alaturat politistilor, in activitatile din scoli, 100 de profesori de religie si 17 studenti ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" - Bucuresti, din cadrul clasei de Prevenire a Criminalitatii.